onsdag 15 september 2010

Hur mår ni?

Är allt väl med Er? 
Jaaa, svarar alla på en gång! Men..nej det är inte sant! Alla mår inte bra! Det är många i Guds församling som mår dåligt.
Varför säger vi att vi mår bra, när vi innerst inne vet att det är något inom oss som inte är som det skall vara?
Varför gick vi till kyrkan i söndags?
Jo för att vi har en längtan och ett hopp! Vi hoppas att vi skall få gå hem därifrån med lättare steg än när vi gick dit! Har vi gått till kyrkan många gånger med samma känsla? Ja, det har vi nog! 
Har vi börjat tvivla på att Gud vill eller kan hjälpa?
Jo, den tanken har du kanske också snuddat vid. 
Varför mår vi inte bra då? Det finns många svar. Men ofta vet vi egentligen svaret själva!
Vi har glömt bort Gud! Det är inte Han som har glömt bort oss! 

Kom till Jesus, vänd dig till honom! Sök.... och Han skall låta dig finna honom! 
Omvänd dig från det som världen ger och vänd dig till Honom.
Han måste få bli nummer ett!


                            Vi har talat mycket om Gud,
                            men inte så mycket till Gud.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Du skriver: ” Kom till Jesus, vänd dig till honom! Sök.... och Han skall låta dig finna honom! ”

    [Att skilja åt,] Visste du om att den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare praktiserade direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och för att följa honom måste man praktisera Torah. [not 2]

    Han undervisade sina människor att be till Fadern. Messias i den judiska Bibeln (som kristna felaktigt kallar ”GT”) är profeterad att vara en människa. Ribi Yehoshua var ingen ”inkarnerad människo-gud”. [2] Messias i den judiska Bibeln (som kristna felaktigt kallar ”GT”) profeterar en Messias som ska vara en människa (till skillnad från vad det står skrivet i svenska fel”översättningar”)

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i ”Moseböckerna” – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Noter:
    1: Belägg i denna artikel (klicka på länk)
    2:Påståenden bevisade på Netzarims hemsida -www.netzarim.co.il

    SvaraRadera
  2. Svar:
    Hej Anders! Tack för din kommentar!
    Jo, jag vet att Jesus hade många namn, Yeshua på arameiska, och Yehoshua på grekiska och Jesus på svenska bla.Jesus betyder Frälsaren vilket var det viktigaste namnet. Jag har inga problem med att Jesus har/hade många namn. Han kallades även Kristus, Frälsaren, Messias, människosonen, Guds son...Jag har en annan tro än vad du har, men jag respekterar det. Jag tror på Gammal testamentet och Nya testamentet (som det kallas nu) Jag tror alltså på hela bibeln. I Johannesevangeliet står det: Jesus sade: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Joh 14:6)I Johannes kap 16 från vers 23 kan vi läsa om hur Jesus beskriver hur vi kan be till Fadern i Hans namn. Läs gärna hela Johannesevangeliet om du inte redan har gjort det, för att få se vad Jesus sa och vad han gjorde.

    Vänliga hälsningar "Minne"

    SvaraRadera